
Zucchini slices zijn populair in Australië. Het wordt daar vaak meegegeven aan de kinderen als schoollunch. Waarom? Het gerecht kun je zowel warm al koud eten en het zit bomvol met verstopte groente. En lekker dat ze zijn!
3 courgettes zonder zaadlijsten
150 gram wortel
1 prei
1 grote rode ui
200 gram gerookte spekblokjes
125 gram geitenkaas
50 gram Parmezaanse kaas
150 gram zelfrijzend bakmeel
6 geklutste eieren
1 theelepel chiliflakes
Zwarte peper
Bekleed een ovenschaal van 30 x 25 cm met bakpapier en vet in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en de prei fijn. Bak in een pan de spekblokjes aan en doe hier de ui en de prei bij. Bak 5 minuten.
Rasp de courgettes en de wortel fijn. Doe alle ingrediënten in een grote kom er roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemixt zijn.
Stort het beslag in de ovenschaal en zet voor 30 tot 40 minuten in de oven. Totdat de bovenkant lichtbruin is en de vulling gaar is. Controleer dit door een satéprikker in de zucchini slice te steken en deze weer eruit te halen. Als de prikker schoon is, is het gerecht gaar.
Eet smakelijk!
Geïnspireerd door het recept van @worstenbrood_en_wijn!