Een heerlijke zomerse salade met gemengde sla, gekonfijte tomaatjes, gegrilde en gemarineerde courgette, serranoham, verse pesto, pijnboompitten en burrata ❤️

Voor de gemarineerde courgette, schaaf je de courgette met een kaasschaaf in lange linten. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie, sap van een halve citroen, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Leg de courgette in de marinade en laat voor een uur staan. Grill de courgette daarna aan beide kanten bruin.

Verwarm de oven voor op 125 graden. Halveer 250 gram cherrytomaten. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie, zwarte peper, een eetlepel suiker en wat verse tijm. Zet de tomaatjes voor 90 minuten in de oven.

Doe alle ingrediënten voor de salade door elkaar en top af met verse pesto en geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!