Afgelopen zaterdag kocht ik op aanraden van de eigenaresse van @eetwinkelverzot een potje rose harissa. En dat moest natuurlijk gelijk geproefd worden.
Ik maakte een zoete aardappelsoep van 1 kg zoete aardappels, 2 rode paprika’s, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 liter kippenbouillon en een flinke theelepel komijn en gerookte paprikapoeder. Eerst het uitje aanfruiten in wat olie, daarna de specerijen en de knoflook een minuutje meebakken op laag vuur. De zoete aardappels en paprika’s in blokjes erbij, even 5 minuten mee omscheppen. Bouillon erbij, aan de koken brengen en 25 minuten laten koken. Daarna de soep pureren met een staafmixer en verdelen over 4 soepkommen.
Schep een flinke eetlepel Griekse yoghurt en een theelepel rose harissa in de soep en klaar!
Geloof me, dit soepje wil je proeven! 🥰