Voor 6 porties

Ingrediƫnten:

  • 1 kg pompoenblokjes (vers of diepvries)
  • 750 gram zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1400 ml (zoutarme) kippen- of groentebouillon (ik maak deze door 1 blokje zoutarme bouillon toe te voegen aan 1400 ml water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Olijfolie

Stap 1: Snipper de uien en schil de zoete aardappelen en de pompoen en snijd ze in blokjes.

Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en voeg gesnipperde uien toe. Laat de uien 5 minuten op laag vuur fruiten.

Stap 3: Pers de tenen knoflook boven de pan uit en voeg de kerrie, chili en komijn toe en bak een minuutje mee. Zorg dat kruiden niet aanbranden.

Stap 4: Voeg de blokjes zoete aardappel en pompoen toe en bak nog 5 minuten mee met de uien.

Stap 5: Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 25 minuten koken.

Stap 6: Haal de pan van het vuur en pureer de soep.

Eet smakelijk!

Tip: Eet de soep als hoofdgerecht met een versgebakken foccacia of naanbrood.