
Voor 6 porties
Ingrediƫnten:
- 1 kg pompoenblokjes (vers of diepvries)
- 750 gram zoete aardappelen
- 2 uien
- 1400 ml (zoutarme) kippen- of groentebouillon (ik maak deze door 1 blokje zoutarme bouillon toe te voegen aan 1400 ml water)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- Olijfolie
Stap 1: Snipper de uien en schil de zoete aardappelen en de pompoen en snijd ze in blokjes.
Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en voeg gesnipperde uien toe. Laat de uien 5 minuten op laag vuur fruiten.
Stap 3: Pers de tenen knoflook boven de pan uit en voeg de kerrie, chili en komijn toe en bak een minuutje mee. Zorg dat kruiden niet aanbranden.
Stap 4: Voeg de blokjes zoete aardappel en pompoen toe en bak nog 5 minuten mee met de uien.
Stap 5: Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 25 minuten koken.
Stap 6: Haal de pan van het vuur en pureer de soep.
Eet smakelijk!
Tip: Eet de soep als hoofdgerecht met een versgebakken foccacia of naanbrood.