Opwarmen met een gezond soepje. Dat was wel nodig na alle winterse sneeuwbuien vandaag.

De soep maak je zo:

1 kilo zoete aardappels
4 puntpaprika’s
3 rode uien
2 teentjes knoflook
1200 ml bouillon
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 flinke theelepel sambal
Griekse yoghurt
Harissa
Verse koriander
Zonnebloemolie

Pel en snipper de ui, schil de aardappels en snijd ze in blokjes net zoals de paprika’s.

Verhit een scheutje olie en fruit de uien aan. Doe dan de geperste knoflook, komijn, paprikapoeder en de sambal erbij en bak nog een minuutje mee op laag vuur.

Voeg de zoete aardappel en paprika toe en bak een paar minuten. Giet dan de bouillon erbij en laat de soep 25 minuten koken. Pureer met de staafmixer en verdeel over 4 borden.

Schep er een flinke klodder yoghurt in en een schepje harissa. Garneer met verse koriander. Eet smakelijk!