Gebakken zalm in roomsaus met spinazie, champignons, Parmezaan en gekonfijte tomaatjes ❤️

De basis voor dit recept zag ik op @24kitchen_nl. Ik voegde zelf de Parmezaanse kaas, champignons en basilicum toe en verving de zongedroogde door de de gekonfijte balsamico tomaatjes. Want dat is mijn lievelings 😍

De gekonfijte tomaatjes maak je door 250 gram cherrytomaatjes te halveren en in een ovenschaal te leggen. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Verdeel wat peper en suiker over de tomaatjes en leg er takjes verse tijm op. Zet voor 90 minuten in een voorverwarmde oven van 120 graden.

Dep de zalm droog en kruid met peper, en evt wat zout. Bak de zalm in een hete pan met roomboter, beide zijden in ca. 3 minuten goudbruin. Haal de zalm uit de pan en voeg 150 gram spinazie, 150 gram champignons in plakjes en 4 geperste teentjes knoflook en een theelepel chiliflakes toe. Bak totdat de spinazie is geslonken. Voeg dan 250 ml kookroom toe, samen met 80 gram geraspte Parmezaan. Roer goed door en leg dan de zalm in de saus en warm nog een minuut door. Verdeel de gekonfijte tomaatjes over de saus, samen met reepjes verse basilicum. Serveer met pasta.

Eet smakelijk!