Super lekker dit! Gezond én makkelijk te maken. De lasagne is opgebouwd uit laagjes tomatenblokjes, spinazie-ricotta en zalm.
Ook maken? 👇🏻

Voor een 2-3 persoons lasagne:
250 gram zalm, in plakjes gesneden
400 gram diepvriesspinazie lasagne
250 gram ricotta
400 gram tomatenblokjes
3 roma tomaten, in plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Rasp van 1 citroen
1 theelepel chiliflakes
100 ml halfvolle melk
150 gram volkoren lasagnevellen
30 gram Parmezaan
Olijfolie
Zwarte peper
Verse basilicum

Fruit de ui aan in een scheutje olijfolie. Doe de (gehakte) spinazie, knoflook, chiliflakes en de helft van de citroenrasp erbij er roer totdat de spinazie ontdooit is. Roer dan de helft van de ricotta erdoor en breng op smaak met peper.

Vet een ovenschaal in en giet een klein laagje tomatenblokjes onderin. Leg hier een laagje lasagnevellen op en dan een laagje tomatenblokjes, spinazie, zalm en wat plakjes tomaat. Herhaal dit totdat alles op is, bewaar eventueel nog wat tomaat voor op de bovenkant van de lasagne. Sluit de laagjes af met lasagnevellen.

Roer de rest van de ricotta los met de melk en de overgebleven citroenrasp en wat zwarte peper. Giet deze saus over de lasagne. Bestrooi met de Parmezaan en wat plakken tomaat. Zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi na het bakken met nog wat verse basilicum.

Eet smakelijk!