
Ik ben niet echt een viseter, maar van deze Zalm Teriyaki met woknoodles word ik heel blij 🥰 Hieronder het recept als je dit makkelijke gerechtje ook wilt maken 👇🏻
Voor 2 personen
Ingrediënten:
Voor de Teriyakisaus:
- 200 ml water
- 5 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 250ml water
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel sesamolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel maïzena
2 stukken zalm van 125 gram
125 gram woknoodles
400 gram Japanse wokgroente
Zonnebloemolie
2 eetlepels sesamzaad
Handje cashewnoten
1 rode peper in ringetjes
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, op de 2 eetlepels water en de maïzena na, in een steelpannetje. Roer goed door en breng op laag vuur aan de kook. Los in een kopje het water en de maïzena op en voeg dit bij de kokende teriyaki saus tot deze de gewenste dikte krijgt. Laat de saus niet te dik worden!
Stap 2: Schenk een laagje saus in een ovenschaal en leg hier de zalm in. Overgiet de zalm met de saus en bewaar de rest van de saus (ongeveer de helft) voor de noodles. Zet de zalm voor 16 minuten in de oven en schep na 8 minuten nogmaals saus over de zalm.
Stap 3: Kook ondertussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster de sesamzaadjes even in een droge koekenpan en wok de groente in een scheutje zonnebloemolie in 5 minuten gaar.
Doe de noodles, groente en overgebleven teriyakisaus bij elkaar en meng goed door.
Stap 4: Doe de woknoodles in een bord, strooi de rode peper en cashewnoten eroverheen en leg de zalm erop. Strooi de sesamzaadjes over de zalm.
Eet smakelijk!