
Krokant van buiten en een heerlijk romige, zachte chocoladevulling van binnen. En het fijne van deze taart is dat hij super makkelijk te maken is!
Je hebt wel even geduld nodig, want na het bakken moet de taart nog 2 uur afkoelen.
Voor 10 punten taart:
Ingrediënten:
- 250 gram pure chocolade (meer dan 70% cacao)
- 225 gram roomboter + wat extra om de springvorm in te vetten
- 200 gram suiker
- 100 gram maïzena
- 5 eieren
- 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 200 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
- 125 gram frambozen
Benodigdheden:
- Springvorm met een doorsnede van 26 cm.
- 2 (hittebestendige) schalen/beslagkommen
- 1 kookpan
- Mixer
Stap 1: Verwarm de oven voor tot 200 graden en vet de springvorm in met wat boter. Was de sinaasappel en rasp de schil. Rasp alleen het oranje gedeelte, het witte laagje (onder het oranje) kan wat bitter smaken.
Stap 2: Breek de chocolade in kleine stukjes en snijd de boter in blokjes en doe dit in een hittebestendig kom. Verhit een laagje water in een kookpan en zet de kom boven op de pan als het water kookt. Laat de kom het water niet raken! Smelt de chocolade met de boter en roer goed door met de spatel. Haal de kom als alles gesmolten is van de pan en roer er de sinaasappelschil door. Laat de gesmolten chocolade 10 minuten afkoelen.
Stap 3: Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van het mes de merg uit de vanille. Klop met de mixer de eieren, de suiker, de maïzena en het vanillemerg tot een romig beslag.
Stap 4: Schep een klein beetje van het chocolademengel bij het beslag en met goed door elkaar met de spatel. Giet dan de rest van de chocolade bij het beslag en roer goed door, totdat er een egaal bruin beslag ontstaat.
Giet het beslag in de springvorm en zet de taart in de oven.
Bak de taart 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart moet stevig zijn aan de bovenkant, maar nog zacht in het midden.
Stap 5: Laat de taart 30 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder dan de rand van de springvorm en zet de taart daarna nog 1,5 uur in de koelkast.
Stap 6: Klop de slagroom met de suiker luchtig op. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit toefjes slagroom op de taart. Leg op elk toefje slagroom een framboos.
Eet smakelijk!