4 – 5 porties

Ingrediƫnten:

  • 500 gram kippendijen in blokjes
  • 300 gram (volkoren) woknoodles
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 300 gram prei
  • 2 rode uien
  • Bosje peterselie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel djahe (gemalen gemberwortel)
  • 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel chiliflakes
  • zwarte peper
  • 6 eetlepels (zoutarme) Ketjap Manis
  • Ongezouten cashewnoten
  • 3 eetlepels sesamolie

Stap 1: Maak een marinade voor de kip door de sesamolie, 3 eetlepels ketjap, 2 geperste teentjes knoflook, en wat zwarte peper met elkaar te mengen. Doe de kippendijen erin, roer goed door zodat alle kip goed gemarineerd is en zet voor een uur (afgedekt) in de koelkast.

Stap 2: Pel en snipper de ui, snijd de kastanjechampignons in plakjes of kwarten en snijd de prei in ringen. Was de prei goed! Hak de peterselie fijn.

Stap 3: Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de woknoodles zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en laat ze even uitlekken in de vergiet.

Stap 4: Verhit een wok en doe de kip met alle marinade, met de gember, koriander en chiliflakes in de wok. Bak 3 minuten en voeg daarna de uien, kastanjechampignons en prei toe. Wacht tot het vocht verdampt is.

Stap 5: Voeg dan de peterselie, de rest van de ketjap en de woknoodles toe en verwarm nog 2 minuten op laag vuur.

Stap 6: Verdeel de woknoodles over de borden en strooi de cashewnoten erover.

Eet smakelijk!