Voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 500 gram witlof, fijngesneden
  • 150 gram spekblokjes
  • 400 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerrie

Voor de saus:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 150 ml (zoutarme) groentebouillon
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel kerrie
  • Zwarte peper

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.

Stap 2: Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en het kerriepoeder op laag vuur 2 minuutjes aan. Voeg dan de spekblokjes toe en bak ze gaar, maar niet te knapperig. Voeg de witlof toe en bak totdat het vocht verdampt is.

Stap 3: Neem de helft van de aardappelschijfjes en leg een laagje van de schijfjes op de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel het witlof-spek mengsel over de aardappels en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.

Stap 4: Smelt de boter in een steelpannetjes en voeg als deze gesmolten is gelijk de bloem toe en laat het 2 minuten goed garen terwijl je het met de garde roert. Voeg het kerriepoeder toe en laat nog een half minuutje meebakken.

Stap 5: Voeg dan de (zoutarme) bouillon toe aan de bloem, totdat al het vocht opgenomen is. Voeg daarna de melk toe en blijf ook weer roeren totdat er een mooie egale saus ontstaat. Voeg de kaas toe en laat deze door de saus smelten. Breng op smaak met de zwarte peper.

Stap 10: Verdeel de saus over de ovenschotel en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven totdat de witlofschotel een goudbruine korst heeft.

Eet smakelijk!