Witlof met geitenkaas, peer, honingmosterdsaus en pecannoten! Een heerlijk gerechtje voor de doordeweekse avond, want het kost je maar 5 minuten voorbereidingstijd en daarna gaat het gerecht 25 minuten de oven in. Lekker makkelijk toch?

Voor 2 porties

Ingrediënten:

  • 4 stronken witlof
  • 2 conference peren
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • Pecannoten
  • Honing-mosterd dressing
  • Verse tijm, gerist

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de witlof en snijd de de kontjes (en evt. de bittere kern) van de witlof en leg de witlof in een ingevette ovenschaal.

Stap 2: Besprenkel de witlof royaal met de honing-mosterd dressing. Snijd de peren in kwarten en haal het klokhuis eruit. Verdeel de peer over de witlof, net zoals de (verkruimelde) geitenkaas, de tijmblaadjes en pecannoten. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!