Chocoladetaart is altijd een goed idee toch? Vooral zo’n lavacakeje met een vloeibare binnenkant ๐Ÿ˜
Nou, deze maak je dus eenvoudig zelf in een kopje of cocotte!
Hoe? ๐Ÿ‘‡๐Ÿป

Voor 3 taartjes:
100 gram pure chocolade
90 gram roomboter
3 eieren
110 gram kristalsuiker
35 gram bloem
1 theelepel cacaopoeder
1 eetlepel melk
En wat boter en bloem voor de kopjes.

Vet de binnenkant van de kopjes in met wat boter en bestuif ze met bloem. Zet de kopjes alvast in de koelkast.

Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie en voeg daarna de boter toe. Haal de kom van het vuur als de boter gesmolten en roer tot een gladde, lauwwarme saus.

Breek in een andere kom de eieren en voeg de suiker toe. Klop even met de mixer en schenk dan de chocolade eroverheen. Voeg de bloem, cacao en melk toe en roer voorzichtig door, totdat er geen klontjes meer inzitten.

Giet het beslag in de koude kopjes en zet ze voor een uur terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taartjes 10 ร  12 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi gebakken is. Eet smakelijk!