Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 2 rode Cayenne pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 800 gram tomatenblokjes uit blik
  • 500 gram kidneybonen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 60 g pure chocolade, minstens 70% cacao
  • 50 ml water
  • 1 bosje koriander
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Olijfolie

Stap 1: Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd ze in kleine stukjes.

Stap 2: Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien 2 minuten aan. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de Cayennepeper toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3: Voeg de komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, de oregano en de paprika toe en bak nog 3 minuten mee.

Stap 4: Voeg de tomatenblokjes toe en een kleine scheutje water erbij en breng aan de kook. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Voeg de kidneybonen en de chocolade toe aan de chili en laat 5 minuten zachtjes pruttelen,

Stap 5: Roer de yoghurt los en knijp de limoen hierboven uit. Hak de koriander fijn en voeg wat toe aan de yoghurtsaus. Bewaar de rest voor de garnering. Snijd de avocado’s in plakjes.

Stap 6: Verdeel de chili over 4 kommen en schep er wat van de yoghurtsaus op. Garneer de chili met de plakjes avocado en de gehakte koriander.

Eet smakelijk!