Gepekelde en licht gerookte varkensschenkel van de Kamado Joe. Afgelakt met een heerlijke bbq-saus en geserveerd met truffelroom-krieltjes met broccoli.

Ingrediënten voor de varkensschenkel:

Ingrediënten voor de truffelroom-krieltjes met broccoli:

  • 1 kg voorgekookte mini (bistro)krieltjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 ml kookroom
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • 1 blokje (zoutarme) kippenbouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 stronk broccoli in roosjes
  • Zonnebloemolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in met wat olie. Breng de broccoliroosjes met wat water aan de kook en laat 5 minuten koken.

Stap 2: Verhit een scheut zonnebloem olie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur aan. Voeg de kookroom, truffeltapenade en het bouillonblokje toe en roer de saus goed door. Voeg de krieltjes toe en laat 5 minuten met de saus mee pruttelen.

Eet smakelijk!

Stap 3: Giet de krieltjes met de truffelroomsaus in de ovenschaal en verdeel de broccoliroosjes over de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

Stap 3: