~ Truffelrisotto met kastanjechampignons ~

Er wordt vaak gedacht dat het lastig is om risotto te maken, naar dat is het dus niet 🙃 Je moet er alleen even bij blijven om vocht toe te voegen en te roeren. Dit heerlijke gerecht staat in een half uurtje op tafel!

Voor 2 porties:
150 gram risottorijst
1 liter (zoutarme) paddenstoelenbouillon
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Truffeltapenade
40 gram roomboter
Verse tijm
Zwarte peper
Olijfolie

Maak de bouillon en houd deze warm. Verwarm in een grote pan met dikke bodem 25 gram roomboter en fruit hierin de ui en 1 teentje knoflook aan. Voeg dan de rijst toe en een flinke soeplepel bouillon. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst en herhaal deze stap totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Verhit na 20 minuten een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons met 2 teentjes knoflook en breng op smaak met peper en de verse tijm.

Draai als de risotto gaar is het vuur uit en roer de resterende roomboter, Parmezaanse kaas en 1 eetlepel truffeltapenade door de risotto, totdat de boter helemaal gesmolten is. Serveer de truffelrisotto met de champignons en bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaan.

Eet smakelijk!