Geen zin om met dit warme weer lang in de keuken te staan? Ga dan voor deze heerlijke snelle tomatentaart. Je hebt maar 6 ingrediënten nodig!

8 plakjes bladerdeeg
600 gram (verschillende) tomaten
200 gram crème fraîche
80 gram geraspte oude geitenkaas
Verse of gedroogde dragon
1 teentje knoflook, geperst

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd grote tomaten in plakjes en halveer de kleine tomaatjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas, knoflook en 1,5 el gedroogde dragon of de blaadjes van 3 takjes verse dragon.

Leg 6 deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen iets overlappen zodat 1 grote deeglap ontstaat. Druk de randen van de plakjes goed aan. Snijd van de laatste deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten.

Schep het crème fraîche- mengsel op het deeg en smeer gelijkmatig uit. Houd de randen vrij, zodat deze kunnen rijzen. Verdeel de tomaten over de plaattaart en schuif voor 25 minuten de oven in. Garneer de taart evt. met verse dragon (en omdat ik deze niet kon vinden in de supermarkt, gebruikte ik voor de foto basilicum 😁)

Eet smakelijk!