Tom Kha Kai, is een heerlijke Thaise kippen-kokos soep. Ik kan echt genieten van deze lekker smaken! Het pittige van de rode peper, de kruidige laos en gember, de romige kokos en de frisse smaken van citroengras en limoen šŸ˜

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 1 liter (zoutarme) kippenbouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 stengels citroengras (Sereh)
  • 5 limoenblaadjes (Kaffir)
  • 1 duimpje gember wortel
  • 2 theelepels gemalen Laos
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 rode pepers
  • 2 lente uitjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • Bosje koriander, fijn gehakt

Stap 1: Meng de kipfiletblokjes met de helft van de vissaus.

Stap 2: Breng de kokosmelk samen met de kippenbouillon aan de kook. Snijd de onderkant en het groen van de serehstengel en snijd de serehstengel in stukjes en kneus deze stukken door ze de buigen. Schil en snijd de gember en laos in grove stukken.

Stap 3: Voeg de gember, laos, sereh en de kaffirblaadjes toe aan de soep. Laat circa 15 minuten koken op laag vuur.

Stap 4: Snijd de rode pepers in ringetjes en voeg toe aan de soep. Snijd de kastanjechampignons in plakjes, de lente ui in ringetjes en voeg ze samen met de kip toe aan de soep en laat in 5 minuten gaar koken.

Stap 5: Breng de soep op smaak met de resterende vissaus, rietsuiker en het sap van de limoen.

Stap 6: Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met fijn gehakte koriander.

Eet smakelijk!