
Nu de hele warme dagen weer voorbij zijn, had ik zin in een lekkere maaltijdsoep. Een beetje spicy, romig en gevuld met verse groente 🥰
En niet onbelangrijk, deze Thaise rode curry soep staat in 20 minuten op tafel!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
1 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
70 gram rode curry pasta
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes
250 gram sugarsnaps
125 gram taugé
250 gram gamba’s
150 gram Udon noodles
Koriander, gehakt
Pinda’s, gehakt
Zonnebloemolie
Fruit de ui met de knoflook aan in een soeppan met wat olie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Doe de kokosmelk erbij en roer door tot er een egale massa ontstaat. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Kook ondertussen de noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water.
Bak in een wok de rode paprika en sugarsnaps in een scheutje olie voor ca 5 minuten, voeg de laatste minuut de taugé erbij.
Verdeel de noodles en de groente over 4 diepe borden. Wok de gamba’s in 2-3 minuten in de hete wok mooi roze en leg er in het bord bij. Schenk de soep over de noodles en maak af met verse koriander en de pinda’s. Eet smakelijk!