Thaise rode curry – kipkroketjes en bitterballen. Dit probeersel pakte meteen goed uit, wat een lekkere snack! Een beetje pit door de rode curry, romig door de kokosmelk en goed gevuld en een lekker structuur door de pulled chicken 🥰

Voor de vulling:
120 gram boter
120 gram bloem
400 ml kokosmelk
3 eetlepels rode curry pasta
200 gram kippendijen
1 liter (zoutarme) kippenbouillon

Breng 1 liter bouillon aan de kook en voeg de kippendijen toe voor 15 minuten. Trek de kip met de vorken uit elkaar tot dunnen draadjes en snijd daarna fijn.

Verwarm een klein beetje boter in een pan met dikke bodem en doe hier de curry pasta bij. Bak op laag en klein vuur 10 minuten aan. Voeg de rest van de boter toe en laat helemaal smelten. Voeg de bloem toe en roer tot er een egale massa ontstaat en laat een paar minuten garen.

Doe dan de kokosmelk bij de roe en roer tot er een egale salpicon ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg de kip toe en roer weer door. Stort de saplicon in een ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Leg de folie direct op de vulling, zonder lucht ertussen. Laat een nacht in de koelkast staan.

Vorm de kroketjes (30 gram per stuk) en de bitterballen (18 gram per stuk) en rol ze door de bloem, eiwit, fijne paneer, eiwit en tot slot door de panko. Zet tot gebruik in de koelkast en frituur ze ca 3 minuten op 160 graden. Eet smakelijk!