Tarte tatin van sjalotjes, spekjes en geitenkaas 🥰

Dat is weer eens anders dan een tarte tatin van appel én het is een partijtje lekker! Ook maken?

Ingevette dichte taartvorm van 24 cm (geen springvorm)

500 gram sjalotjes, gepeld en gehalveerd
200 gram gerookte spekblokjes
100 gram geitenkaas
Verse tijm
40 ml water
175 gram kristalsuiker
1 rol verse bladerdeeg (270 gram)

Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Schep de blokjes uit de pan en laat uitlekken. Bak in de zelfde pan de sjalotjes in 15 minuten gaar. Leg de taartvorm op het bladerdeeg en snijd het deeg 1cm van de rand van de vorm uit, zodat de cirkel iets groter is dan de vorm.

Maak in een steelpannetje de karamel van de suiker en het water, zorg dat karamel niet te donker wordt. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Giet de karamel op de bodem van de taartvorm, zodat heel de bodem dun bedekt is. Het kan zijn dat je nog wat karamel overhoudt. Leg de sjalotjes met de bolle kant in de karamel en verdeel de spekjes hierover. Verkruimel de geitenkaas en ris wat rijmtakjes over de uien en spek. Leg het deeg bovenop de vulling en stop het deeg aan de zijkanten in de vorm.

Zet de taart voor ca 25 minuten in de oven. Laat de taart 5 minuten afkoelen. Leg dan een groot bord op de taart en draai deze om.

Eet smakelijk!