Taco chickenburger met bacon, cheddar, avocado, tomatensalsa van de Kamado op een homemade burgerbun ūüėč

Thanks @bbqjunkienl voor de inspiratie!

Ingredi√ęnten voor 4 broodjes kipburger:

  • 4¬†(zelfgemaakte) hamburgerbroodjes
  • 500¬†gram¬†Kipgehakt
  • 4 plakken Cheddar
  • 8 plakken ontbijtspek of bacon
  • 8¬†blaadjes¬†Baby Romaine
  • 2¬†Tomaten
  • 2¬†Avocado‚Äôs
  • Sap van een halve limoen
  • 1¬†Rode Ui
  • 1¬†teen¬†Knoflook
  • ¬†Half bosje Koriander
  • 2¬†eetlepels¬†Olijfolie extra vierge
  • 4¬†eetlepels¬†Mayonaise
  • 1¬†eetlepel¬†Gerookt Paprikapoeder
  • 1¬†theelepel¬†Chilipoeder
  • 0,5¬†theelepel¬†Knoflookpoeder
  • 0,5¬†theelepel¬†Uienpoeder
  • 0,5¬†theelepel¬†Gemalen Komijn
  • 1¬†eetlepel¬†Gedroogde Oregano

Stap 1: Steek de BBQ aan en ga daarbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Stap 2: Neem een mengkom en doe er het kipgehakt in, samen met alle droge kruiden en specerijen. Meng alles goed door elkaar en vorm tot 4 gelijke burgers die net iets groter zijn dan de diameter van je hamburger broodjes. Leg de burgers op een bord en zet in de koeling, zodat de burgers een beetje op kunnen stijven.

Stap 3: Neem er een tweede mengkom bij. Snipper de rode ui goed fijn en doe in de kom. Snijd vervolgens de tomaten in kwarten en ontdoe ze van hun vruchtvlees. Snijd de tomaten daarna in kleine blokjes en voeg ook toe aan de kom samen met een geperst teentje knoflook. Hak vervolgens de koriander fijn en voeg samen met de olijfolie toe. Meng alles door elkaar en zet aan de kant. Neem nu nog een mengkom en prak hierin de avocado’s fijn en voeg het sap van een halve limoem toe en zet ook deze kom aan de kant.

Stap 4: Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Haal de burgers nu uit de koeling en bestrooi ze rondom met versgemalen zwarte peper. Leg de burgers op het directe deel van de BBQ en gril ze 4 minuten. Keer de burgers vervolgens en gril ze nog eens 4 minuten. Schuif de burgers vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en verdeel de geraspte cheddar over de burgers. Gril tegelijk met de burger ook de bacon lekker krokant en leg als ze bruin zijn even apart. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaas in 5 minuutjes smelten.

Stap 5: Snijd ondertussen de hamburger broodjes open en zet de blaadjes Romaine sla en de mayonaise klaar. Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en rooster de hamburger broodjes even kort op de BBQ.

Stap 6: Bestrijk nu de onderste helften van de broodjes met mayonaise en beleg ze vervolgens met de blaadjes sla en de bacon. Hierop gaan de burgers met cheddar, gevolgd door een goede schep avocado en een schep tomaten salsa. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer de burgers direct.

Tip: heerlijk met zoete aardappelfrietjes met truffemayonaise.

Eet smakelijk!