Hoe leuk is het om deze sushi taart voor Valentijn te maken! 🥰
De taart ziet er niet alleen gezellig uit, maar is ook nog eens heel lekker en eenvoudig om te maken.

Bekleed de bodem en randen van een springvorm van 20 cm doorsnee of een hartspringvorm met bakpapier.

Kook 500 gram sushirijst volgens de aanwijzing op het pak. Verwarm 8 eetlepels rijstazijn met 1,5 eetlepel suiker en 1 theelepel zout in een steelpannetje, totdat de suiker gesmolten is. Voeg de azijn bij de afgekoelde sushirijst en roer er zwarte sesamzaadjes naar smaak door.

Meng in een kom 400 gram zalm uit blik met 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel sriracha mayonaise en breng op smaak met peper.

Verdeel 1/3 deel van de rijst over de bodem van de springvorm en druk de rijst met de achterkant van een lepel goed aan. Maak dan een laag van alle zalm en doe daarop weer 1/3 deel van de rijst.
Snijd dan een halve komkommer en 2 kleine avocado’s in plakjes en maak hier ook een laag van. Doe hier het laatste deel rijst op en druk weer goed aan.

Meng weer 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel srirachamayinaise en strijk de taart hiermee af. Versier dan te taart met zeewiersalade, mango en edamameboontjes. Serveer de taart met sojasaus en wasabi.

Eet smakelijk!