~sushi bowl met zalm~

Hier thuis maak je iedereen blij met een sushibowl! 🥰 En met dit weer ook fijn om niet lang in de keuken te hoeven staan. Vandaag een variant met gerookte zalm en met zalmsalade, omdat ik geen gerookte zalm mag hebben vanwege mijn transplantatie. En een zalmsalade aangemaakt met sriracha mayonaise is een prima alternatief!

Kook 500 gram sushirijst voor 4 personen en maak deze aan met een azijn mengsel. Dit maak je door 8 eetlepels rijstazijn, 1,5 eetlepel suiker en een halve theelepel zout in een steelpannetje te verwarmen tot alle suiker is opgelost. Schep de lauwwarme rijst in een kom en decoreer met toppings naar smaak. Wij hadden vandaag: wakamé (zeewiersalade), gerookte zalm en zalmsalade, avocado, mango, komkommer en sojaboontjes. Eet de sushibowl samen met wat sojasaus en wasabi.

Eet smakelijk!