Ingrediënten:

  • 1,5 liter water
  • 500 gram kippendijen met bot
  • 300 gram pindakaas (100% pindakaas)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 pimentkorrels
  • 3 takjes bladselderij
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 theelepels sambal
  • 2 kippenbouillonblokjes (minder zout)
  • 125 gram taugé
  • 250 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • Olijfolie

Stap 1: Snipper de ui fijn, snijd de tomaat in blokjes, snijd de selderij fijn, en dop de sperziebonen.

Stap 2: Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en voeg de ui, geperste knoflook, tomaat en sambal toe. Fruit 2 minuten op laag vuur aan.

Stap 3: Voeg daarna de kippendijen toe en laat dit 5 minuten meebakken.

Stap 4: Voeg het water, de pimentkorrels, de laurierblaadjes, de selderij en 2 bouillonblokjes toe. Laat de soep op laag vuur ongeveer 45 minuten koken en voeg dan de sperziebonen toe. En laat de soep met de bonen nog 15 minuten koken.

Stap 5: Haal de kip uit de bouillon en pluk voorzichtig het vlees van de kip. Trek het vlees daarna met 2 vorken uit elkaar zodat er draadjes ontstaan.

Stap 6: Schep het eventuele schuim met een schuimspaan van de soep.

Stap 7: Breng in een ander pannetje water aan de kook. Doe de eieren erin en kook deze in 8 minuten hard. Pel de eieren als ze iets afgekoeld zijn.

Stap 7: Doe 2 pollepels bouillon in een ander pannetje en voeg de pindakaas toe. Roer goed door met een garde zodat er geen klontjes pindakaas meer inzitten. Giet de inhoud van het pannetje weer terug in de soeppan en roer goed door.

Stap 8: Doe de kip, de taugé en de kokosmelk in de soeppan en warm nog even 5 minuten goed door.

Stap 9: Schep de soep in een diep bord of een soepkom en maak de soep af met het gekookte ei.

Eet smakelijk!