Spicy paprikasoep met maïs en limoenyoghurt. Ook maken? 👇🏻

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier 3 schoongemaakte en gehalveerde rode paprika’s op met de snijkant naar onderonder. Snijd 2 rode uien in kwarten, halveer 300 gram trostomaten en leg alles samen met 3 tenen met de snijkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel dan alle groente met olijfolie en bestrooi met peper. Zet voor 25 minuten in de oven zodat de paprika zwart blakert.

Trek het geblakerde vel van de paprika’s. Verhit een beetje olie in een soeppan en bak hier een eetlepel chiliflakes in aan samem met een theelepel gemalen komijn. Doe de geroosterde groente erbij, samen met 1 liter groentebouillon en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.

Meng in een kommetje 150 gram (Griekse) yoghurt met het sap van 1 limoen. Schep de soep in een diep bord, serveer met een flinke lepel van de limoenyoghurt, een schep maïs (uit blik) en bestrooi met een fijngehakte jalapeño en evt wat koriander. Eet smakelijk!

Tip: Serveer bij de soep fetadip met pita!