Snelle pindasoep met noodles, broccoli, taugé en mango 🥰

Vanavond aten wij een heerlijke pindasoep die in 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd!

Verhit een scheutje sesamolie in een soeppan en voeg 3 gehakte knoflooktenen, 3 bosuitjes in ringetjes, een eetlepel gehakte gember en 2 theelepels sambal toe en bak 1 minuut op laag vuur.

Giet er dan 1 liter zoutarme kip of groente bouillon bij, 250 ml kokosmelk, 75 gram pindakaas en 2 eetlepels sojasaus. Roer goed door zodat de pindakaas oplost en breng aan de kook. Snijd 1 broccoli in roosjes en voeg toe aan de soep en laat 8 minuten meekoken.

Kook ondertussen in een andere pan 250 gram ramen noodles gaar. Draai als de broccoli gaar het vuur ui en voeg 150 gram taugé, een flinke hand gehakte munt en een hand gehakte koriander toe. Knijp een halve limoen uit boven de soep en roer goed door. Schep de soep in een diep bord en leg er de ramen in. Maak de pindasoep af met blokjes mango en nog wat koriander.

Eet smakelijk!