Deze variant op het broodje ‘Sloppy Joe’ is een heerlijk recept uit het @foodiesmagazine. De gehaktballetjes zijn overgoten met een goddelijke tomatensaus en gegratineerd met mozzarella šŸ˜

Ik serveerde er zelfgebakken Italiaanse “Subway” broodjes bij, waarmee je zelfs de laatste druppel saus uit de ovenschaal kunt snoepen.

Voor 4 personen:

Ingrediƫnten voor 20 gehaktballetjes:

  • 600 gram rundergehakt
  • 120 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • zwarte peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd

Ingrediƫnten voor de saus:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 wortel, gesnipperd of grof geraspt
  • 3 teentjes knoflook – geperst
  • 600 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel gerooktepaprikapoeder
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 200 ml water
  • zwarte peper
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 2 bollen mozzarella Ć  125 g

Stap 1: Maak de gehaktballetjes: kneed de ingrediƫnten voor de gehaktballetjes door elkaar en rol er 20 gehaktballetjes van.

Stap 2: Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak er in 2 porties op hoog vuur de gehaktballetjes goudbruin in. Doe de gehaktballetjes in een grote ovenschaal.

Stap 3: Doe nog 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit er op laag vuur de uien en de wortel in ongeveer 10 minuten glazig in. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.

Stap 4: Voeg de passata, de tomaten, de worcestersaus, het paprikapoeder, de ketchup, de azijn, de suiker, 200 ml water en ruim peper toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 20 minuten op laag vuur. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 5: Schenk de saus over de gehaktballetjes in de ovenschaal en meng de helft van de peterselie erdoorheen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de ovenschotel. Bak 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en de mozzarella bubbelt.

Stap 6: Serveer bestrooid met de overige peterselie. Lekker met geroosterd brood met boter, augurken en dun gesneden rode ui.

Eet smakelijk!