2-3 porties

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 eieren
  • 75 gram feta
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 teentje knoflook
  • Bosje verse koriander
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Stap 1: Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes.

Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten aan.

Stap 3: Pers de knoflook uit boven de uien en voeg de paprika’s, komijnpoeder, chilivlokken, de gerookte paprikapoeder en wat zwarte peper toe en bak circa 5 minuten.

Stap 4: Voeg de tomatenblokjes toe en kook de Shakshuka ongeveer 10 minuten op laag vuur.

Stap 5: Maak 3 kuiltjes in de Shakshuka en breek in elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en kook de eieren in 10 minuten gaar.

Stap 6: Hak de koriander fijn en strooi deze samen met de verkruimelde feta over de feta.

Eet smakelijk!

Tip: Eet de Shakshuka met een vers (af)gebakken Turks brood.