2-3 porties
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 3 eieren
- 75 gram feta
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- Bosje verse koriander
- Zwarte peper
- Olijfolie
Stap 1: Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes.
Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten aan.
Stap 3: Pers de knoflook uit boven de uien en voeg de paprika’s, komijnpoeder, chilivlokken, de gerookte paprikapoeder en wat zwarte peper toe en bak circa 5 minuten.
Stap 4: Voeg de tomatenblokjes toe en kook de Shakshuka ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Stap 5: Maak 3 kuiltjes in de Shakshuka en breek in elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en kook de eieren in 10 minuten gaar.
Stap 6: Hak de koriander fijn en strooi deze samen met de verkruimelde feta over de feta.
Eet smakelijk!
Tip: Eet de Shakshuka met een vers (af)gebakken Turks brood.