Surinaams vind ik heel erg lekker, maar vaak zijn de gerechten ontzettend zout. Daarom heb ik een variant gemaakt op de Surinaamse Roti Masala kip.

6 porties

Ingrediƫnten:

  • 1 kg kippendijen
  • 600 gram sperziebonen of kouseband
  • 400 gram krieltjes
  • 3 uien
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 70 gram tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Masala kerrie
  • 2 theelepels gemalen komijnpoeder
  • 250 ml water
  • 1 blokje zoutarme kippenbouillon
  • Zwarte peper
  • 6 eieren
  • 6 roti’s of wraps
  • Olijfolie

Stap 1: Snijd de kippendijen in blokjes. Dop de sperziebonen en breek ze doormidden. Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de rode peper en haal de zaadlijsten eruit en snijd deze heel klein.

Stap 2: Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan en voeg de uien, knoflook, rode peper, komijnpoeder en de Masala kerrie toe. Bak dit mengsel 2 minuten aan.

Stap 3: Voeg de kippendijen toe en bak 5 minuten mee. Doe de tomatenpuree erbij en laat nog 1 minuut bakken.

Stap 4: Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe.

Stap 5: Voeg de krieltjes en boontjes of kouseband toe en laat nog 20 a 25 minuten meekoken met de kip.

Stap 6: Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard.
Pel de eieren en voeg ze de laatste 3 minuten nog toe bij de kip.

Stap 7: Verwarm de roti’s of wraps even kort in een droge koekenpan of 15 seconde in de magnetron. Verdeel de Masala kip over 6 schaaltjes en eet samen met roti op. Je kunt ook de roti of wrap vullen met de Masala kip en oprollen.

Eet smakelijk!