Ingrediƫnten:
- 750 gram bloemkool (diepvries of vers)
- 300 gram aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1200 ml (zoutarme) kippenbouillon (of groentebouillon) (ik maak deze door 1 blokje zoutarme bouillon toe te voegen aan 1200 ml water)
- 250 ml kookroom
- 1,5 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel komijn
- snufje chilipoeder
- zwarte peper
- olijfolie
Stap 1: Snijd de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen en snijd deze in blokjes en snipper de ui.
Stap 2: Verwarm op laag vuur een scheut olijfolie in de soeppan en voeg als de olie heet is de kerriepoeder en de chilipoeder toe en laat dit een minuutje bakken.
Stap 3: Voeg de ui toe en pers de teentjes boven de pan uit. Laat dit ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.
Stap 4: Voeg de bloemkool en de aardappelen toe en bak nog eventjes mee.
Stap 5: Voeg de (zoutarme) kippenbouillon toe en breng de soep aan de koek. Laat de soep 25 minuten koken.
Stap 6: Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Stap 7: Zet de pan terug op laag vuur en voeg de komijn, peper en kookroom toe. Verwarm de soep nog 5 minuten en serveer de soep dan uit. De soep smaakt heerlijk met een focaccia.
Eet smakelijk!