Ingrediƫnten:

  • 750 gram bloemkool (diepvries of vers)
  • 300 gram aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1200 ml (zoutarme) kippenbouillon (of groentebouillon) (ik maak deze door 1 blokje zoutarme bouillon toe te voegen aan 1200 ml water)
  • 250 ml kookroom
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • snufje chilipoeder
  • zwarte peper
  • olijfolie

Stap 1: Snijd de bloemkool in roosjes, schil de aardappelen en snijd deze in blokjes en snipper de ui.

Stap 2: Verwarm op laag vuur een scheut olijfolie in de soeppan en voeg als de olie heet is de kerriepoeder en de chilipoeder toe en laat dit een minuutje bakken.

Stap 3: Voeg de ui toe en pers de teentjes boven de pan uit. Laat dit ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.

Stap 4: Voeg de bloemkool en de aardappelen toe en bak nog eventjes mee.

Stap 5: Voeg de (zoutarme) kippenbouillon toe en breng de soep aan de koek. Laat de soep 25 minuten koken.

Stap 6: Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Stap 7: Zet de pan terug op laag vuur en voeg de komijn, peper en kookroom toe. Verwarm de soep nog 5 minuten en serveer de soep dan uit. De soep smaakt heerlijk met een focaccia.

Eet smakelijk!