Risotto met kastanjechampignons, prei en spekjes

Er wordt vaak gedacht dat het lastig is om risotto te maken, naar dat is het dus niet 🙃 Je moet er alleen even bij blijven om vocht toe te voegen en te roeren. Dit heerlijke gerecht staat in een half uurtje op tafel!

Voor 2 porties:
150 gram risottorijst
1 liter paddenstoelenbouillon
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
250 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
1 prei in ringetjes
70 gram gerookte spekblokjes
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
15 gram roomboter
Verse tijm
Zwarte peper
Olijfolie

Maak de bouillon en houd deze warm. Verwarm in een grote pan met dikke bodem een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en 1 teentje knoflook aan. Voeg dan de rijst toe bak 1 minuut mee en voeg dan een flinke soeplepel bouillon toe. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst en herhaal deze stap totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Verhit na 20 minuten een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekjes, kastanjechampignons, prei met 2 teentjes knoflook en breng op smaak met peper en de verse tijm. Draai als de risotto gaar is het vuur uit en roer het groentemengsel, de roomboter en de Parmezaanse kaas door de risotto, totdat de boter helemaal gesmolten is. Bestrooi de risotto eventueel met nog wat extra Parmezaan. Eet smakelijk!