Deze risotto is een heerlijk bordje comfort food, dat zeker niet zou misstaan in een restaurant. Ook maken?

Voor 2 personen:
150 gram risottorijst
250 gram kastanjechampignons
100 gram gemengde paddestoelen
Rasp van 1 sinaasappel
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 liter (zoutarme) paddenstoelenbouillon
40 gram roomboter
25 gram geraspte Parmezaan
1 Eendenfilet (200 gram)
Zwarte peper

Verwarm de paddenstoelenbouillon en houd deze warm. Pak een grote soeppan en verhit hier de helft van de roomboter in. Fruit hierin de ui eventjes aan en pers dan de knoflook er boven uit en roer even door. Voeg de rijst toe en bak een minuutje mee. Schep er dan 2 soeplepels bouillon bij en roer goed door. Blijf roeren en voeg telkens als het vocht opgenomen is een nieuwe schep bouillon toe. Voeg na 15 minuten de helft van de sinaasappel schil toe. Kook de rijst in ca 25 minuten gaar en breng op smaak met peper.

Bak in een koekenpan de champignons en paddenstoelen in 5 minuten gaar en zet even apart.

Snijd de huid en vet van de filet (tot aan de filet) kruislings in en leg de filet met de huid naar onderen in hete grillpan. Bak de eend tussen de 3-4 minuten per kant. Haal de eend uit de pan en dek de filet af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Voeg als de rijst gaar is de paddenstoelen, Parmezaan en de resterend boter toe en roer door totdat de boter gesmolten is. Schep de risotto op een bord, leg er eventueel wat rucola op en verdeel de eend over de risotto en bestrooi met nog wat geraspte sinaasappelschil. Eet smakelijk!