Dit is weer zo’n gevalletje, het smaakt beter dan het eruit ziet 😂 Deze red velvet cheesecake brownies zag ik op @eefkooktzo haar insta. Wil je zien hoe mooi ze eruit kunnen zien? Kijk dan vooral op haar website! Ondanks dat dit niet de mooiste zijn, zijn ze wel heerlijk! 🥰

Ingrediënten:

Brownie-beslag

  • 125 gram roomboter (ongezouten – gesmolten)
  • 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 100 gram bloem
  • snuf zout

Cheesecake-beslag

  • 225 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm van 20x20cm in en bedek met bakpapier.

Stap 2: Doe alle ingrediënten voor het brownie-beslag in de aangegeven volgorde in de kom en meng het beslag elke keer voor je een nieuw ingrediënt erbij doet. Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm.

Stap 3: Maak nu het cheesecake-beslag door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Verdeel lepels van het cheesecake mengsel over de brownie bodem en schep daartussen lepels van de rest van het brownie mengsel.

Stap 4: ‘Swirl’ deze twee lagen door elkaar met een mes of een satéprikker zodat je een mooie ‘swirl’ krijgt zoals op de foto van Eef. Bak de red velvet cheesecake brownie ca. 30-45 minuten in de oven tot hij gaar is (controleer met een satéprikker of de brownie gaar is).

Stap 5: Laat volledig afkoelen, zet de Red Velvet Cheesecake Brownies daarna minimaal 2 uur in de koelkast en snijd hem daarna pas in stukken.

Eet smakelijk!