Voor 10 – 12 cupcakes

Ingrediënten:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 130 ml karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel (appelcider)azijn
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels rode kleurstof
  • 12 cupcake vormpjes/papiertjes

Ingrediënten voor de frosting:

  • 250 gram mascarpone
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 70 gram witte chocolade pasta

Stap 1: Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en zout op met de mixer, totdat het een schuimig mengsel wordt. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

Stap 2: Voeg de zonnebloemolie, karnemelk, vanille extract en de rode kleurstof toe en mix goed door.

Stap 3: Zeef de bloem en de cacao boven het beslag en mix daarna weer goed door, zodat er een mooi beslag ontstaat.

Stap 4: Meng de baking soda met de azijn in een apart kommetje, zodat dit gaat schuimen. Voeg toe aan het beslag en spatel (met een spatel) voorzichtig door het beslag.

Stap 5: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 6: Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 met beslag en zet ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Gebruik een satéprikker om te kijken of de cupcakes gaar zijn. Komt de prikker er droog uit? Dan zijn ze gaar.

Stap 7: Klop voor de frosting de mascarpone op samen met de poedersuiker, witte chocoladepasta en het vanille extract. Doe de frosting in een spuitzak en leg weg in de koelkast.

Stap 8: Garneer de cupcakes met de frosting als ze helemaal afgekoeld zijn.

Eet smakelijk!