Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in dunne plakken
  • 2 courgettes, in dunne plakken
  • 1 kg trostomaten, in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in in dunne plakken
  • 1 gele paprika, in dunne plakken
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • Handje verse basilicum, grof gescheurd/gehakt
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ronde ovenschaal in met olijfolie.

Stap 2: Zet alle plakjes groente om en om in de ovenschaal, zodat de verschillende smaken goed verdeeld zijn. Begin bij de buitenste ring en doe daarna de binnenste ring met groente.

Stap 3: Verwarm een flinke scheut olijfolie een koekenpan en voeg hier de gesnipperde uien aan toe. Fruit de uien ongeveer 5 a 10 minuten op laag vuur, totdat de uien glazig zijn.

Stap 4: Voeg dan de knoflook, de tijm en rozemarijn toe en bak even een minuutje mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak ook 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn azijn, slagroom en melk. Roer goed door en voeg dan de kaas toe. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is en er een mooie saus ontstaat. Breng de saus op smaak met de zwarte peper en giet de saus over de groente heen.

Stap 5: Zet de ovenschaal voor ongeveer 40 à 45 minuten in de oven. Serveer de schotel voor het serveren met de verse basilicum.

Eet smakelijk!