Tijd voor taart! Een quiche met courgette, cherrytomaatjes, geitenkaas en pijnboompitten! Lekker voor in de avond of de volgende dag als lunch šŸ„° Deze quiche zowel warm als koud lekker.

Ingrediƫnten:

  • 2 courgettes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 125 gram geitenkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel Italiaans kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • Zwarte peper
  • Olijfolie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 centimeter in met olijfolie. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en zorg dat er geen gaten of scheuren in het deeg zitten.

Stap 2: Schaaf met een kaasschaaf de courgettes in dunne linten en halveer de cherrytomaatjes.

Stap 3: Verwarm een koekenpan op laag vuur en doe hier de pijnboompitten in. Rooster ze lichtbruin. Houd goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Haal de pijnboompitten als ze klaar zijn van het vuur en schud ze op een bord.

Stap 4: Klop de eieren los in een schaal. Voeg hier de slagroom, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder een wat zwarte peper aan toe. Klop dit mengsel goed door.

Stap 5: Leg een laagje van de courgette op de bodem van de springvorm en leg de linten ook tegen de zijkant van de quiche. Verkruimel de 1/3 deel van de geitenkaas over de courgette en dek af met 1/3 deel van het eimengsel. Herhaal dit nog nog 2 keer en eindig met het eimengsel en de geitenkaas. Druk als laatste stap de halve cherrytomaatjes in het ei en verdeel de pijnboompitten over de quiche.

Stap 6: Zet de quiche voor 50 minuten in de oven.

Eet smakelijk!