Ingrediƫnten:

Benodigdheden:

  • Kamado
  • 3 rookblokken hickory hout
  • aluminiumfolie
  • vershoudfolie
  • kerntemperatuurmeter
  • Kamado
  • 2 Vleesklauwen (of 2 vorken)

Stap 1: Dep de rundernek droog en wrijf in met de rub. Pak de nek in met vershoudfolie en laat de smaken 1 nacht intrekken.

Stap 2: Haal de rundernek 2 uur voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Stap 3: Bereid de Kamado voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 – 115 graden. Als de temperatuur stabiel is, voeg je 2 rookblokken toe op de gloeiende kolen.

Stap 4: Leg de rundernek op het rooster met de kerntemperatuurmeter in het dikste stuk gestoken. Sluit de deksel en voeg na 2 uur het 3e rookblok toe. Wacht tot de rundernek de zone heeft bereikt van ongeveer 60 graden. Smeer nu de nek in met de helft van de BBQ saus en laat nog een uur op de Kamado liggen.

Stap 5: Haal de nek van de Kamado, pak in met 2 lagen aluminiumfolie. Zorg dat het pakket goed afgesloten is, zodat er geen lucht bij kan. Steek de kerntemperatuurmeter weer terug in het vlees en leg terug op de Kamado (zorg dat de temperatuur van de Kamado nog 110 -115 graden is). Sluit het deksel en laat het vlees liggen totdat het een kerntemperatuur van 93 graden heeft bereikt.

Stap 6: Haal het pakketje van de Kamado en laat het vlees ingepakt een uur rusten. Maak het pakket daarna open en vang de sappen op. Trek het vlees uit elkaar met de vleesklauwen en voeg het opgevangen sap en de rest van de BBQ saus toe en meng dit goed door elkaar.

Wij maken er vandaag een broodje Pulled Beef van, maar het vlees is ook erg lekker over de nacho’s, als topping van een hambuger, in een tortillawrap of over de friet.

Eet smakelijk!