Van mijn vriendin Marieke kreeg ik laatst een flinke pompoen mee naar huis en besloot daar een pompoentaart van te maken. Ik had deze taart nog nooit eerder geproefd én gemaakt dus gebruikte ik het recept van @miljuschka om deze taart te maken. En de taart is echt heerlijk! Het heeft een beetje weg van een cheesecake alleen dan een herfstige versie 🙂
Het enige wat ik veranderd heb aan dit recept is dat ik de taart 45 minuten heb gebakken op 150 graden in plaats van 90 minuten. Hieronder het recept van Miljuschka, kijk voor meer lekkere recepten op haar website.

Bodem

  • 90 g ongezouten roomboter
  • 140 g tarwebiscuits
  • 60 g amandelmeel

Vulling

  • 800 g pompoenblokjes
  • 395 g gecondenseerde melk
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl zout
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Bekleed de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier. Smelt 75 gram boter in een steelpannetje, maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en amandelmeel. Druk goed aan en bak 15 minuten in de oven.
  • Kook de pompoenblokjes gaar, pureer tot een gladde puree en laat uitlekken in een zeef.
  • Meng in een kom de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en zout tot een samenhangend geheel.
  • Vet, als de bodem gebakken is, de zijkanten van de springvorm in met de resterende 25 gram boter en schenk het pompoenmengsel erin.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de taart ongeveer 90 minuten gaar, zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen.

Eet smakelijk!