Dit is me een partijtje lekker! 🥰 Pompoenrisotto met spekjes en Parmezaanse kaas. Ook maken?

Voor 2 porties:
160 gram risottorijst
300 gram pompoenblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
50 gram Parmezaan, geraspt
150 gram spekblokjes
1 liter kippenbouillon
15 gram roomboter
Verse tijm
Zwarte peper

Kook de pompoenblokjes in de bouillon gaar (ongeveer 20 minuten) en pureer de soep tot een egale soep.

Bak de spekjes in een grote pan met dikke bodem in 6-8 minuten gaar. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Fruit de ui en de knoflook aan in het overgebleven spekvet. Ris wat takjes tijm erbij en voeg de rijst roe. Bak 1 minuut mee.

Schep dan een flinke schep pompoenbouillon bij de rijst en roer totdat al het vocht is opgenomen door de rest. Voeg dan weer een schep bouillon toe en herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Blijf goed roeren!

Draai het vuur uit en roer de spekjes, roomboter en Parmezaan door de risotto. Voeg eventueel nog wat peper naar smaak toe. Als de boter gesmolten is dan is de risotto klaar. Bestrooi eventueel nog met extra Parmezaan.

Eet smakelijk!