Deze pompoenquiche met oude kaas en gekaramelliseerde shiitakes van @beaufood stond al even op mijn lijstje om te maken. En daar heb ik geen spijt van, want hij was echt super lekker! 😍
Voor 4 a 6 personen
Ingrediënten:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gram pompoenblokjes
- 2 eieren
- 150 ml crème fraîche
- 200 gr kwark
- 100 gram geraspte oude kaas
- 2 lente uien
- 3 takjes verse tijm
- 100 gr shiitakes
- teentje knoflook
- licht bruine basterdsuiker
- 1 el boter
Stap 1: Verwarm je oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van een springvorm van 25 cm met bakpapier en vet de randen goed in met olie of boter. En bedek de vorm daar met het bladerdeeg.
Stap 2: Snijd de lente ui in ringetjes en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng in een kom de pompoenblokjes, lente ui en tijm samen met de eieren, crème fraîche, kwark en geraspte oude kaas. Breng op smaak met een flinke snuf peper en en schenk de vulling in de vorm.
Stap 3: Snijd de shiitakes in dunne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de shiitakes 3 minuten. Pers de knoflook uit en voeg dit samen met de boter en de basterdsuiker toe aan de shiitakes. Bak het geheel al omscheppend nog vijf minuten. Laat de shiitakes even afkoelen en verdeel daarna alles over de vulling.
Stap 4: Bak de quiche ongeveer 45 minuten in het midden van de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is en het bladerdeeg gaar.
Eet smakelijk!