Wij hebben vandaag een luie zaterdag en daar hoort een makkelijke, snelle maaltijd bij. Deze Pompoen-Pindasoep staat binnen een half uurtje op tafel en is heerlijk!
Voor 6 personen
Ingrediënten:
- 800 gram pompoenblokjes
- 400 gram winterpeen in plakken
- 1 bosje bosuitjes in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1200 ml zoutarme groentebouillon
- 2 eetlepels kerriepoeder
- Zwarte peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eieren, gekookt
- 5 eetlepels 100% pindakaas
- Olijfolie
Stap 1: Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de bosui, kerriepoeder chilipoeder, knoflook, wortel en pompoen 5 minuten aan.
Stap 2: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Stap 3: Pureer de soep met een staafmixer en zet terug op laag vuur. Voeg de pindakaas toe en roer goed door. Breng de soep eventueel op smaak met zwarte peper. Schep de soep in een bord en leg er een gekookt eitje in.
Eet smakelijk!