Dit is een topper hoor! Een super smaakvol vega gerecht en heel makkelijk om te maken. De oven doet het meeste werk.
Je hebt nodig:
1 flespompoen
250 gram cherrytomaten
2 x 100 gram burrata
Groene pesto (het liefst vers)
30 gram pijnboompitten, geroosterd
Verse tijm
Balsamicoazijn
Zwarte peper
Eetlepel suiker
Olijfolie
1 Eetlepel gerookte paprika poeder
1 Eetlepel komijnpoeder
Begin met het maken van de gekonfijte balsamico tomaatjes.Verwarm de oven voor op 120 graden. Halveer de cherrytomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met suiker en wat verse peper en de tijm. Zet voor 90 minuten in de oven.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden. Schil de flespompoen en snijd deze in parten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met gerookte paprika en komijn. Meng goed door elkaar en verdeel over de bakplaat. Zet voor 30 minuten in de oven. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Haal de pompoen uit de oven en verdeel de tomaatjes, pijnboompitten de burrata en pesto naar smaak erover.
Eet smakelijk!