Op deze regenachtige herfstdag staat er een lekker verwarmend soepje op het menu. De gember, chilipeper en koriander zorgen voor een Thais tintje.
Voor 4 porties:
Ingrediƫnten:
- 1 kg pompoenblokjes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 400 ml kokosmelk
- 800 ml (zoutarme) kippen- of groentebouillon
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 bosjes koriander, gehakt
- Olijfolie
Stap 1: Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg de sjalotjes, geperste knoflook, kerriepoeder, gember, chilipeper en sambal toe en bak 2 minuten zachtjes aan.
Stap 2: Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten koken.
Stap 3: Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.
Stap 4: Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk en koriander toe (bewaar eventueel nog wat koriander om te garneren). Warm de soep nog even door.
Eet smakelijk!