Op deze regenachtige herfstdag staat er een lekker verwarmend soepje op het menu. De gember, chilipeper en koriander zorgen voor een Thais tintje.

Voor 4 porties:

Ingrediƫnten:

  • 1 kg pompoenblokjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml (zoutarme) kippen- of groentebouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 bosjes koriander, gehakt
  • Olijfolie

Stap 1: Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg de sjalotjes, geperste knoflook, kerriepoeder, gember, chilipeper en sambal toe en bak 2 minuten zachtjes aan.

Stap 2: Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten koken.

Stap 3: Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer.

Stap 4: Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk en koriander toe (bewaar eventueel nog wat koriander om te garneren). Warm de soep nog even door.

Eet smakelijk!