Van deze poké bowl kunnen wij echt genieten. Een ideaal gerecht voor aan het eind van de werkdag, want het staat snel op tafel. Je kunt volop variëren met de toppings. Wij kozen vandaag voor sojaboontjes, mango, cashewnoten, komkommer, avocado en ketjap kip. Meestal doe we er ook nog Wakame (zeewier) bij, maar dat was helaas niet op voorraad bij de winkel.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram sushirijst
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • Snufje zout
  • 200 gram kipfilet of kippendijen, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels (zoutarme) ketjap
  • 2 eetlepels pittige chilisaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 mango in blokjes
  • Halve komkommer
  • 1 avocado
  • 2 handjes cashewnoten
  • 150 gram geblancheerde sojaboontjes (Edamame)

Stap 1: Kook de sushirijst volgens de instructie op de verpakking. Als de rijst klaar is, breng deze dan op smaak met de rijstazijn en eventueel een beetje zout.

Stap 2: Maak ondertussen een marinade van de zonnebloemolie, ketjap en chilisaus en voeg de kippenblokjes toe. Laat staan totdat de rijst bijna klaar is. Verwarm dan een koekenpan en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3: Terwijl de rijst kookt en de kip in de marinade ligt, kun je alvast de komkommer, mango en avocado in blokjes snijden.

Stap 4: Verdeel de sushirijst over 2 kommetjes of diepe borden en garneer de rijst met alle groente, fruit en kip. Het lekkerst als de rijst en kip lauwwarm zijn.

Eet smakelijk!

Tip: Vervang de kip door tonijn of gerookte zalm.
Tip: Serveer met wat wasabi of sojasaus