500 gram witlof, gehalveerd
2 peren, geschild en in partjes
100 gram grillham
200 gram (geiten)brie
4 eetlepels honing
2 eetlepels griekse yoghurt
1 rol vers bladerdeeg
Verse tijm
Zwarte peper
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en leg hier de gehalveerde witlof in met snijkant naar beneden. Voeg een eetlepel honing en wat verse tijm toe en laat op laag vuur karamelliseren. Haal ze uit de pan en laat even liggen. Bak in dezelfde pan de peer even aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hier het deeg op uit. Vouw de randjes 1 cm om en druk goed aan. Besmeer het bladerdeeg met de griekse yoghurt en strooi er wat peper naar smaak op. Leg de plakken ham hierop en verdeel de witlof erover. Snijd de brie in plakken en leg die tussen de witlof. Leg de peer bovenop en giet de overige honing over de plaattaart en bestrooi met nog wat verse tijmblaadjes. Zet de taart voor 20 à 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!