Heerlijke pizza’s bereid op de kamado, met natuurlijk homemade pizzadeeg. Vandaag pizza Tonno en pizza Margherita allemaal belegd door de kleine dikkop van 7 jaar šŸ˜
Super lekker!

Voor het pizzadeeg gebruikte ik:
500 gram patentbloem
7 gram gist
1 eetlepel suiker
Halve eetlepel zout
300 ml lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie

Doe het water in een maatbeker en meng met een eetlepel suiker en het gist. Laat 5 minuten staan totdat het gaat schuimen. Doe de overige ingrediƫnten in een deegkom en meng even door elkaar. Giet al mixend met de deeghaak het gistmengsel toe toe kneed voor 15 minuten. Verdeel het deeg in 5 gelijke delen en bol even op. Dek af met huishoudfolie en laat voor 1 uur rijzen. Druk het deeg met je vingers plat en beleg met de ingrediƫnten:

Tomatensaus (ik gebruik vaak gewoon pastasaus)
Tonijn op water
Rode ui
Mozzarella
Geraspte jong belegen kaas
Gedroogde oregano

Bak de pizza op een pizzasteen in de kamado op 350 graden in ca 4 minuten gaar of 10 minuten in de oven op 225 graden.

Eet smakelijk!