We zijn weer terug van weggeweest! Met mijn donorhart gaat het goed, dus we hebben lekker genoten van vakanties, familieweekend en feestjes 🙂

En vandaag van deze heerlijke pizza bianca met vijgen, geitenkaas, gekaramelliseerde balsamico uien, walnoten, parmaham, rucola en een balsamicodressing 🥰

Voor 2 pizza’s heb je nodig:

Deeg:
250 gram patentbloem
150 ml lauwwarm water
4 gram gist
Halve eetlepel suiker
Theelepel zout
1,5 eetlepel olijfolie

Topping:
2 vijgen, in plakken
2 rode uien, in halve ringen
100 gram zachte geitenkaas
2 flinke eetlepels crème fraîche
4 plakken Parmaham
2 handjes rucola
1 handje walnoten
3 eetlepel olijfolie
Zwarte peper
Gedroogde tijm
1 theelepel (riet)suiker
5 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel honing

Meng eerst het water met het gist en de suiker en laat 5 minuten staan. Doe ondertussen de bloem, olijfolie en zout in een grote mengkom en meng door elkaar. Voeg langzaam het gistmengsel toe aan de draaiende mixer met het bloemmengsel. Kneed 10-15 min door. Verdeel het deeg in 2 delen, bol op en leg op een bakplaat. Dek af met wat vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de rode ui 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf roeren. Voeg de suiker, 2 eetlepels basamicoazijn, wat peper en een theelepel gedroogde tijm toe. Bak nog even door tot de suiker opgelost is. Draai het vuur uit en zet de uien apart.

Maak de dressing van 3 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel olijfolie, de mosterd en honing. Roer totdat alles goed gemengd is.

Verwarm de oven tot 225 graden.
Druk het deeg plat en vorm er een pizzabodem van. Bestrijk de bodem met crème fraîche en bestrooi met wat gedroogde tijm. Beleg de pizza met de rode ui, vijgen, walnoten en de geitenkaas. Zet de pizza ca 10 minuten in de oven tot de randen mooi goudbruin zijn.

Verdeel de ham en de rucola over de pizza en besprenkel royaal met de balsamicodressing. Eet smakelijk!