Pig Shots zijn één van mijn favoriete snacks van de BBQ 😍 Smaakvol en makkelijk te maken!

Marcel maakte ze gisteren als snack voor bij de F1 race van Max. Wat mij betreft mag dat voortaan bij elke race 🙃

Snijd een grillworst (of rookworst) in plakken van ca 1 cm dik. Draai hier een plakje ontbijtspek omheen, zodat er een “torentje” ontstaat die je kunt vullen. Zet de spek vast met een cocktailprikker.

Vulling voor 15 Pig Shots:
150 gram roomkaas
100 gram crème fraîche
60 gram geraspte kaas
2 eetlepels pulled pork kruiden
1 lente uitje in ringetjes
2 eetlepels gehakte jalepenõs

Roer alles door elkaar en de vulling is klaar. Vul de torentjes met dit mengsel en bestrooi met nog wat pulled pork kruiden. Zet voor 30 minuten in de koelkast, verwarm de BBQ (of oven) ondertussen tot 180 graden.

Bak de Pig Shots 35 minuten in de BBQ, haal ze er dan uit en bestrijk de spek met hé favoriete BBQ-saus en zet ze nog 10 minuten terug.

Laat ze een paar minuten afkoelen en eet smakelijk!