Dit heerlijke broodje proefden we voor het eerst op een Foodtruckfestival in Tilburg en we vonden het zó lekker dat we het ook graag thuis wilden gaan maken. Maar omdat we zoveel lekkere gerechten willen maken, bleef dit broodje maar op het lijstje staan. Totdat Marcel begin dit jaar het kookboek ‘Smokey Goodness, burgers & bites’ kocht van Jord Althuizen, waarin een recept stond voor dit heerlijke broodje met een mosterdspread erbij. We hebben dit recept gemaakt, lekker, maar voor ons miste het wat pit. Daarom hebben we een variatie op dit recept gemaakt.
Voor 4 broodjes
Ingrediënten:
- 500 gram grain fed bavette
- 5 eetlepels worcestersaus
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 100 gram champignons
- 8 plakjes cheddarkaas
- jalapeño in plakjes (vers of uit pot)
- 4 Hamburgerbroodjes
- Olijfolie
- zwarte peper
- Zout (optioneel)
Voor de mosterdspread:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels worcestersaus
- Zwarte peper naar smaak
Stap 1: Snijd de bavette in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Maak in een schaal een marinade van de worcestersaus, oregano en wat versgemalen peper (en eventueel een beetje zout). Doe de bavette bij de marinade en laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast staan.
Stap 2: Bereid de Kamado of BBQ voor op direct grillen en verhit de Kamado tot deze een temperatuur van 230 graden heeft bereikt.
Stap 3: Pel de uien en snijd deze in ringen. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd de paprika in grove stukken en snijd de champignons in dikke plakken.
Stap 4: Maak nu de mosterdspread, door de mayonaise, mosterd en worcestersaus door elkaar te roeren. Breng op smaak met zwarte peper.
Haal de bavette uit de koelkast.
Stap 5: Besprenkel de groenten met wat olijfolie en gril ze op de grill totdat de groente zacht zijn geworden. Haal ze van de Kamado, leg ze op een bord en houd warm in aluminium folie.
Stap 6: Snijd de hamburgerbroodjes open en gril beide zijden op de bbq, zodat er mooie grillstrepen op staan. Haal ze van de Kamado en smeer beide zijden in met de mosterdspread.
Stap 7: Gril de bavette kort aan beide zijden, zodat ze mooi bruin van buiten zijn, maar nog medium rare van binnen.
Stap 8: Stapel een laagje groente, vlees en een plakjes cheddarkaas op elkaar en herhaal dit nog een keer en eindig met de kaas en verdeel wat ringetjes van de jalapeño peper over de kaas.
Stap 9: Leg het broodje met deksel nog even kort terug in de Kamado zodat de cheddarkaas kan smelten.
Eet smakelijk!